Pelerinajul la mănăstirea Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin, care ar fi trebuit să aibă loc în această dimineață, reprezintă un eșec financiar pentru Arhiepiscopia Tomisului și pentru IPS Teodosie. Poliția a insituit un filtru la intrarea în comuna Ion Corvin și a oprit trecerea pelerinilor. Autoritățile au considerat că nu se pot respecta condițiile de igienă și distanțare. Accesul a fost permis IPS Teodosie și preoților.


Atacurile lui Teodosie la adresa autorităților, care au decis să interzică pelerinajul de Sfîntul Andrei, au mai multe explicații. Cea mai la îndemână ar fi goana după imagine a arhiepiscopului care pozează în rebelul BOR și vrea să încalece valul de nemulțumire al populației legat de restricții. Mai poate exista o componentă electorală, răzvrătirea lui Teodosie având loc cu numai o săptămână înaintea alegerilor pentru Parlament.

Prin anularea pelerinajului, Arhipeiscopia Tomisiului pierde mulți bani. Anul trecut, Arhiiepiscopia Tomisiului a avut venituri de 10.211.137 lei. În contextul în care vorbim de o Arhiepiscopie nu foarte mare, în componența căreia intră 299 de parohii, 368 lăcaşe de cult, 416 slujitori de cult, 12 mănăstiri şi 4 schituri.

Integral pe NewsweekComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.