Veniturile bugetului general consolidat au atins la sfârşitul lunii octombrie 263,47 miliarde de lei, marcând o creştere cu circa 2,4 miliarde de lei faţă de perioada similară a anului trecut. Deşi ministrul Finanţelor, Florin Cîțu (foto), ne anunţă că veniturile au revenit pe creştere, aceasta este anulată de explozia cheltuielilor statului care numai într-un an de zile s-au majorat cu 47,6 miliarde de lei, pe fondul unei căderi economice.

La 31 octombrie 2020, România a înregistrat un deficit al bugetului general consolidat de 74 miliarde de lei, o valoare egală cu suma deficitelor bugetare înregistrate în toată perioada guvernării PSD, ianuarie 2017-octombrie 2019.

Pentru a face faţă cheltuielilor în creştere, de la 289,91 miliarde de lei, la sfârşitul lui octombrie 2019, la 337,51 miliarde (+16,4%), la sfârşitul lui octombrie 2020, Guvernul s-a împrumut masiv, ceea ce a făcut ca valoarea dobânzilor plătite să crească. În numai un an, aceasta a sărit de la 11,14 miliarde de lei la 13,97 miliarde, consemnându-se o creştere cu 25,3%. Dacă facem o comparaţie cu perioada similară din 2010, anul când România era lovită în plin de criza financiară, pentru dobânzi am plătit de două ori mai mult în 2020.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Nea Gheorghe din bobor Măi flocule ziarist anal de la fițuica aia imbecilă, ia screme-te tu cumva și spune la toată pulimea pentru câte zeci de miliarde de euro din totalul datoriei naționale externe a României e responsabil PSD-ul din 1990 până azi în toate guvernările lor? Datoria națională externă a României acum e cu ceva peste 117 miliarde euro, așa că ieși matale din constiparea mintală în care te țin stăpânii tăi de la ziarul ăla tipărit pe hărtie igienică și spune tot adevărul adevărat națiunii. Te fut în gură până faci spume, morții măt-ii de imbecil instigator cu articolul tău trunchiat, incomplet și manipulator. Punct!

2 decembrie 2020 1:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.