Chiar dacă obiectivul principal rămâne pentru moment lupta contra pandemiei de coronavirus, națiunea se gândește serios să intre în istorie și are de gând să susțină un al doilea referendum privind independența. Când este planificat să aibă loc acest referendum.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a afirmat sâmbătă că niciodată nu a fost atât de sigură că provincia britanică îşi va obţine independenţa, într-un moment în care Brexitul se pregăteşte să devină realitate de la 1 ianuarie, relatează AFP, conform Agerpres.

„Scoţia este de acum o naţiune pe punctul de a intra în istorie. Independenţa este în mod clar posibilă: cu un obiectiv comun, cu modestie şi multă muncă, nu am fost niciodată atât de sigură că o vom realiza”, a declarat Nicola Sturgeon în deschiderea congresului online al Partidului naţional scoţian (SNP), pe care îl conduce.

Chiar dacă „obiectivul nostru principal trebuie să rămână eliminarea COVID-19 de pe teritoriul nostru, Scoţia trebuie să fie pregătită pentru ceea ce vine după”, a adăugat ea din domiciliul său de la Glasgow.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.