Creșterea pensiilor rămâne cel mai dezbătut subiect al anului. Săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a declarat că ar fi mărit pensiile cu 40% dacă erau bani. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu noi detalii.

„Eu am transmis un mesaj onest. Dacă am fi avut bani, am fi majorat pensiile cu 40% ca să câștigăm alegerile și mai sigur. Noi am stabilit o creștere care e maximum posibilă. Orice creștere mai mare de 14% a punctului de pensie, ne duce în riscul de a nu putea plăti pensiile. A mări pensiile cu 40% înseamnă astăzi nebunie economică. Nu există resursele necesare. Avem nevoie de bani pentru proiectele europene, avem nevoie să asigurăm cofinanțare”, a spus Ludovic Orban.

În acest context, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vine cu noi detalii. Aceasta a declarat că pensiile vor crește atât în 2021, cât și în anii următori, conform programului de guvernare al PNL. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, sâmbătă seară, că pensiile românilor vor crește atât în 2021, cât și în anii următori, conform programului de guvernare al PNL.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.