Este un sfârșit de noiembrie cu temperaturi scăzute și ceață densă în mare parte din țară. Vizibilitatea redusă dă bătăi de cap șoferilor, mulți plecați la drum în minivacanța de 1 Decembrie. Ar trebui să aibă mașinile echipate pentru anotimpul rece, altfel riscă amenzi usturătoare. Cu atât mai mult cu cât pe unele drumuri se poate forma polei, iar în cursul serii, vine iarna, la propriu, și în zonele de câmpie. Meteorologii anunță că vor cădea primii fulgi de zăpadă din acest sezon și în Capitală.

ACTUALIZARE 12:00 Meteorologii au emis un COD GALEBEN de vreme rea, valabil de luni, 30 noiembrie, ora 05:00 până luni, 30 noiembrie, ora 20:00.

Vor fi ninsori moderate cantitativ și se va depune treptat strat de zăpadă în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15-20 l/mp. Spre seară, aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele
intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.
Cod galben de ninsori prognozat pentru 30 noiembrie 2020 Foto: ANM
Zăpadă în București

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în
medie 3...5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0...1 grad.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.