Jurnalista Adina Anghelescu a dezvăluit în cadrul emisiunii "Descoperiţi" că Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), aflat în coordonarea prim-ministrului liberal, investighează activitatea fostelor firme ale liderului USR Dan Barna, prin care acesta a derulat proiecte cu fonduri europene.

Barna a ieşit din acţionariatul acestor companii după ce a intrat în politică. Nu este prima investigaţie legată de activitatea lui Barna în domeniul fondurilor europene. DNA a deschis un dosar iar partenerii de afaceri ai actualului lider USR au fost audiaţi. Însă dosarul nu a avansat prea mult.

"În martie 2019, DNA Alba Iulia clasa dosarul în care erau cercetate firmele de consultanţă ale lui Dan Barna. În octombrie 2019, acest dosar a fost redeschis şi trimis la DNA central. Chiar dacă în dosarul aflat la DNA nu se mişcă nimic, se mişcă DLAF, care este un organism din structura guvernului. Ei nu au finalizat controlul.

Foști parteneri ai lui Barna, audiați. Detalii-bombă

DLAF a început verificarea tuturor achiziţiilor, angajărilor, pontajelor, rapoartelor de activitate, furnizorilor din proiectele 'Punţi comunitare', 'SES-am deschide-te' şi 'Biblioteca Bunelor Practici'. Dacă descoperă nereguli, le vor depune la dosarul aflat la DNA", a precizat Adina Anghelescu.


Comentarii

ion Ce-i cu afacerea criminala cu MASTILE FALSIFICATE importate - sub nasul lu' Johanis, de firme PNL/USR/PMP sau apropiate astora ? DNA/DIICOT/SRI/STS musmalizeaza acest atentat la viata romanilor si la siguranta nationala? Aloo, Johanis/Orban vrem lista cu firmele si patronii criminali, si orasele unde au fost plasate mastile falsificate. Indiferent de partidul complice la crima.

30 noiembrie 2020 13:55

Cititor Antena 3 ca deobicei e spacialista in a baga strambe.Securila stie el ce face !

29 noiembrie 2020 19:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.