Premierul Ludovic Orban a avut o primă reacție în legătură cu numirea politică de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, în locul inginerului Ovidiu Ianculescu. Poziția primului ministru vine după o discuție pe care a avut-o cu șeful statului, Klaus Iohannis, pe această temă.

„A fost o numire nepotrivit, am si dispus plecarea acelui om care a fost numit. Poziția președintelui și a mea este foarte clară în privința administrației. Ne dorim o administrație în care factorul politic sa aiba o influență din ce in ce mai mica. Cine vrea sa faca o cairera in funcția publica nu trebuie sa aiba legatura cu politica. Toate locurile trebuie ocupate prin concurs.

Aici fac o paranteză: Noi din păcate nu am mai putut organiza niciun concurs, pentru ca din trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, majoritatea PSD din Parlament a blocat prin Legea 55 toate concursurile de ocupare a functiilor publice, atat de executie, cat si de conducere.

Angajamentul nostru ferm e pentru o administratie bazata pe principiul competentei, meritocratiei, pe selectarea functioanrilor pe baza de concurs, in conditii transparente. În procedurile de organizare a concursurilor evaluarea candidatului nu trebuie facuta numai de reprezentanti ai conducerii institutiei , ci trebuie implicate reprezentanti ai universitatilor, ai asociatiilor profesionale.

Obiectivul noatru este sa depolitizam Agentia Națională a Funcționarilor Publici si sa schimbam subordonarea actuala, ca la ora actuala e subordonata Guvernului. Ar trebui gasita o forma care sa nu mai necesite subordonarea, ci sa aiba o autonomie. Cu cat angajatii institutiilor sunt mai bine pregatiti, cu atat sansa ca performanța institutiei este mai mare”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, aflat în vizită în județul Dâmbovița, la un proiect de investiții IVECO.

Integral pe Realitatea.netComentarii

UnZen Măi Pulăre, măi Boule, lasă-n găoaza mă-tii lozincile găunoase, ia muie să te saturi și corectează odată pentru totdeauna această idioțenie. Tu ești și prost și idiot, pentru că admiți numirea ilegală, care cică a fost nepotrivită, Boule! Dacă erai mai jmecher, o scăldai și tu în echivocitate, în ceva vag și confuz acolo, cum că chestia asta s-a întâmplat fără știrea ta dintr-un exces de zel nepotrivit în teritoriu, ăsta era un răspuns mai potrivit, Boule. Ce e așa de greu să dai un ordin de prim-ministru ca toate avansările în funcțiile de conducere ale companiilor de stat să se facă numai pe bază de concurs și competențe profesionale, Boule? Te fut în gură, Boule! Muie! Adică, tu Boule ai mugit sus și tare când ai ajuns pe felia puterii că toți cei care au fost numiți politic de către PSD ca și cozi de topor vor pleca, dar acum tu și PNL vă puneți voi slugile voastre cozi de topor? Te fut în gură, Boule! Muie! mUE Idiotule!

28 noiembrie 2020 19:55

Uta Ce mai intrebati mai ziaristi apolitici ,voi stiti sigur cine e de vina si cine inaugureaza obiective demarate de altii !!Ca ei au impresia ca noi suntem idioti ,asta asa e !!!

28 noiembrie 2020 16:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.