Putin îl sfidează pe Joe Biden. Nici acum nu l-a felicitat pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. “Țarul” știe că noul președinte ar putea reorienta politica Statelor Unite împotriva Rusiei. Tocmai de aceea, s-a pregătit pentru orice situație, inclusiv pentru cel mai cumplit scenariu– un conflict nuclear.
Conform televiziunii ruse de stat, Putin și-ar fi ales chiar și armele favorite pentru o asemenea confruntare.

Rusia a testat cu succes o rachetă nucleară „de neoprit”, pregătită pentru a distruge orașele SUA dacă va izbucni al treilea război mondial. Noua rachetă supersonică atinge aproape 9.500 de km/oră

Liderul rus se laudă că Mach 8 Zircon – sau Tsirkon – este „cu adevărat de fără egal … în lume”. Dat fiind că dezvoltă o viteză mai mare decât cea a sunetului, rachetele Tsirkon vor pune la grea încercare sistemele antirachetă din SUA și Marea Britanie.

În ultimul test făcut de armata Federației Ruse, racheta de croazieră a fost lansată de pe fregata Amiral Gorshkov aflată în misiune pe Marea Albă și a lovit „cu succes” o țintă situate în Marea Barents, la 450 de kilometri distanță, susține Kremlinul. “Racheta Iadului” a avut nevoie de puțin peste patru minute pentru a-și atinge ținta și a o pulveriza.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.