Vicepremierul ungar Zsolt Semjen a afirmat joi că este „vital” ca UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) să poată reprezenta interesele maghiarilor în cel mai solid mod posibil în parlamentul de la Bucureşti, ceea ce va fi posibil doar dacă la alegerile legislative din 6 decembrie Uniunea va fi votată nu doar de cei din România, ci şi de cetăţenii români care trăiesc în diasporă, a consemnat MTI, potrivit Agerpres.

Vicepremierul ungar responsabil pentru politici naţionale a făcut aceste remarci într-o conferinţă de presă desfăşurată online în finalul Conferinţei Permanente Maghiare (Maert) şi Consiliului Diasporei Maghiare, organizate în spaţiul virtual din cauza epidemiei de coronavirus.

El le-a cerut totodată alegătorilor maghiari cu origini transilvane, care nu locuiesc pe teritoriul României şi au cetăţenie română, posesori de documente româneşti (paşapoarte şi cărţi de identitate), să participe la alegeri. UDMR va putea reprezenta eficient valorile şi interesele maghiare dacă este susţinută de alegători, a explicat Zsolt Semjen.

Integral pe UniversulComentarii

PROBO UDMR-ul NU trebuie sa reprezinte "valorile si interesele maghiare" ,ci interesele tuturor cetatenilor romani .Romania este un stat national, unitar si indivizibil care nu face deosebire de apartenenta etnica a cetatenilor ei, asa cum vor micii scandalagii penibili de la Budapesta.

27 noiembrie 2020 17:23

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.