Potrivit datelor oficiale furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, până vineri, 27 noiembrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 457.848 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

326.657 de pacienți au fost declarați vindecați.


În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.499 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 10.884 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 26.11.2020 (10:00) – 27.11.2020 (10:00) au fost raportate 172 de decese (109 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Integral pe Romania24.roComentarii

Printre cei siderați de comportamentul Bisericii Ortodoxe Române în aceste momente de mare primejdie pentru oameni, când mor aproape 200 de persoane pe zi din cauza Covid, se numără și filosoful Theodor Paleologu. Creștin ortodox declarat, dar emancipat, care trăiește în Secolul XXI și nu în Evul Mediu, intelectualul e preocupat de soarta și de imaginea acestei religii. Acum, el privește îngrozit la derapajele obscurantiste ale conducătorilor Bisericii. Într-o postare pe Facebook, Paleologu se întreabă cum nu realizează nimeni, în toată conducerea BOR, că provocările continue la care se dedă Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vor decredibiliza și mai mult, pe nedrept, întreaga ortodoxie. „Nu-și dau seama conducătorii Bisericii Ortodoxe în ce dezastru îi antrenează absurda cruciadă a arhiepiscopului Teodosie împotriva statului, a legii, a științei?“ ziaristii.

27 noiembrie 2020 15:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.