Când se perie în oglindă pe barba-i sură, ÎPS Teodosie se închipuie un anarhist. Sfidează autoritatea statului și face stat în stat în propria-i biserică. Îi place că politicienii se tem de el și că Patriarhia îi îngăduie cu sfială toate revoluțiile. Nu acceptă ordinea socială, legile statului și-l amenință pe premierul României, într-o scrisoare deschisă și în cel mai bun spirit anarhist, cu o Revoluție „ca-n 89” (pe care, nota bene, o plasează corect, nu în proximitatea moaștelor Sf. Dimitrie, cum făcea acum o lună PF Daniel, ci în anturajul unui pastor reformat și cam ungur din Timișoara).

În primăvară a făcut Paștile de două ori la Constanța, ca un gest de nesupunere civică față de restricțiile impuse de autorități. Acum vrea să-i ducă pe credincioși în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei din localitatea Ion Corvin, deși municipiul Constanța și încă o duzină de localități sunt în carantină, iar județul e unul dintre cele mai lovite din țară de pandemie. Legislația în vigoare, dublată de o decizie a instanței care-i interzice asta, nu-l opresc pe ÎPS. Încurajat de însăși conducerea BOR, care-i cere statului să-i dea o derogare ÎPS-ului de la Constanța pentru această „situație excepțională”, vicleanul Teodosie a găsit portița de a se strecura prin hățișurile legislative și prin filtrele de Poliție.

Integral pe RepublicaComentarii

Petre Pai stiti vorba aia satana in sutana. Vad ca se potriveste perfect in situatia de fata.

28 noiembrie 2020 10:43

Unde este spiritul Sfântului Andrei, într-o peșteră din comuna Ion Corvin sau într-un salon de Terapie Intensivă? Cine are mai multă nevoie de Dumnezeu, un popă teribilist sau un om care se zbate între viață și moarte într-un spital din Constanța?

27 noiembrie 2020 16:18

Theodor Paleologu, creștin ortodox declarat, dar emancipat, care trăiește în Secolul XXI și nu în Evul Mediu, e preocupat de soarta și de imaginea acestei religii. Acum, el privește îngrozit la derapajele obscurantiste ale conducătorilor Bisericii. Într-o postare pe Facebook, Paleologu se întreabă cum nu realizează nimeni, în toată conducerea BOR, că provocările continue la care se dedă Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, vor decredibiliza și mai mult, pe nedrept, întreaga ortodoxie. „Nu-și dau seama conducătorii Bisericii Ortodoxe în ce dezastru îi antrenează absurda cruciadă a arhiepiscopului Teodosie împotriva statului, a legii, a științei?“ ziaristii.

27 noiembrie 2020 15:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.