Cu fiecare zi care îi apropie de alegerile decisive de la 6 decembrie, liderii liberali s-ar lipsi bucuroși de sprijinul prezidențial. Mai ales că acesta constă doar în ieșiri publice tot mai halucinante, până și multora din tabăra prezidențială fiindu-le clar că Iohannis are probleme vădite de a se desprinde din ”ghearele” obsesiei cu ”ciuma roșie”.

Una care a funcționat până acum, dar care nu mai aduce niciun punct la zestrea electorală a Partidului Național Liberal, cel care nu prea mai are ce să smulgă de la segmentul dur pesedist. În timp ce USR – PLUS nu pierde nicio ocazie de a înfige noi ”cuțite” în spatele ”partenerilor” liberali. Cel mai relevant exemplu fiind incendiul tragic de la Piatra Neamț, oamenii lui Barna și Cioloș fiind singurii care au avut de câștigat în sondaje de pe urma acestuia. Mai ales că nu au avut nicio ”greață” de a se sui din nou pe cadavrele nefericiților arși în salonul ATI, la fel ca și după COLECTIV, de altfel…

Astfel că în afară de ”ghioceii” de la conducerea partidului, deloc puțini, ce-i drept, alți lideri liberali au transmis totuși mesaje mai mult sau mai puțin fățișe către Palatul Cotroceni pentru a cere permisiunea de a declanșa la rândul lor ”foc de voie” împotriva useriștilor.

Cu avertismentul că altfel ”gluma” se îngroașă și deja ”tupeul obraznic” al ”partidului rezerviștilor” din servicii le suflă în ceafă. Mai mult decât atât, vectorii de imagine ai Partidului Național Liberal au avut o primă poziție tranșantă, dându-le cu tifla solicitărilor liderilor useriști. Cei care puseseră drept ”condiție ne-negociabilă” pentru a sprijini rămânerea la putere a ”guvernului meu” să li se acorde trei portofolii în viitoarea formulă guvernamentală. Și nu oricare, fiind vorba de un adevărat ”Șantaj la PNL : USR cere Internele, Justiția și Finanțele”, după cum titram ”lovitura” din 10 noiembrie.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.