După alegerile parlamentare din 6 decembrie PNL va deține în continuare șefia Guvernului prin același Ludovic Orban. PNL va conduce Parlamentul dar ar accepta să cedeze conducerea Senatului, Alianței USR-Plus. PNL va forma o majoritate parlamentară de peste 65% necesară nu doar unei guvernări coerente ci și pentru modificarea Constituției, proiect dorit mult de președintele Klaus Iohannis.

Modificarea Constituției, cheia relației PNL-USR-Plus

Și pentru că toate aceste deziderate trebuiau să poarte un nume li s-a spus ,,Strategia PNL,,. Strategie a conducerii PNL agreată și de șeful statului. ,,PNL nu este un partid contondent cu aliații lui politici, PMP, USR-Plus și UDMR. Adversarul nostru și al românilor este PSD. Noi dorim o majoritate parlamentară cu aliații noștri și ea poate fi realizată.

Matematic după alegeri, prin redistribuirea mandatelor, împreună cu PMP, USR-Plus și UDMR putem obține peste 65%, respectiv acele două treimi din numărul de parlamentari necesare pentru modificarea Constituției în care vom include rezultatul Referendumului pe justiție inițiat de președintele Iohannis în 2019 și Inițiativa ,,Fără penali în funcții publice,, a USR pentru care și PNL și PMP au strâns semnături din toată țara,, ne-a declarat Daniel Fenechiu, liderul grupului PNL de la Senat.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.