Şeful Guvernului a făcut noi declaraţii, joi seară. Premierul susţine că niciun funcţionar public nu ar trebui să fie membru de partid, iar depolitizarea administraţiei publice este foarte importantă. Ludovic Orban a subliniat, de asemenea, că după 6 decembrie este convins că va avea majoritate parlamentară.

„Se știe foarte bine că la nivelul Uniunii Europene s-a luat decizia ca toate statele europene, pe lângă bugetul Uniunii Europene 2021-2027, să beneficieze de sprijin în cadrul Facilității de Reziliență și Redresare, așa este intitulată. Este vorba de o finanțare de 750 de miliarde de euro pentru țările membre ale Uniunii Europene, o finanțare care este asigurată pentru prima oară printr-o creditare care este făcută de Comisia Europeană la nivelul întregii Uniuni Europene.

Păi, pot să vă spun, de exemplu, că pe programul SURE săptămâna aceasta s-au aprobat 3 miliarde de euro pentru România, bani care vor veni săptămâna viitoare, deci 3 miliarde de euro, repet. În cadrul programului SURE, dobânda e 0, practic. Ei s-au împrumutat la dobândă negativă, -0,085”, a declarat premierul la RomâniaTV.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.