Alegerile din 6 decembrie 2020 ar putea fi marcate de absenteism puternic, dacă amenințarea epidemiei de coronavirus rămâne la fel de mare sau va crește. Dacă se va întâmpla așa, tocmai electoratul tradițional al PSD, cel vârstnic, ar putea alege să nu voteze de teama infectării.

Însă, dacă la alte alegeri PSD a fost favorizat de absenteism, acum ar putea pierde urmare a faptului că persoanele în vârstă vor sta acasă, de teama coronavirusului.

Datele INSCOP arată că electoratul peste 65 de ani este cel mai reticent în ceea ce privește prezența la urne. “Teama de coronavirus determină o scădere a intenției de a se prezenta la vot pentru toate categoriile de vârstă și de aproape două ori mai mare în rândul categoriei de vârstă de peste 65 de ani, comparativ cu restul categoriilor“, a arătat directorul INSCOP, Remus Ștefureac.

Pe de altă parte, scorul USR-PLUS ar putea fi afectat dacă Diaspora nu va vota în număr așa de mare ca la alte alegeri.

Integral pe NewsweekComentarii

Măi Pute, tu puți a căcat, căcatule! Păi să-mi bag eu toată Euro-Pula în gura ta, ca să fie plină și ca să te saturi. Nu uita! Corupția ucide, în chiloți la metrou! Sugi toată Euro-Pula! Cu respect, Paulus

27 noiembrie 2020 20:11

Pute Pai de ce a sustinut Joian cu atata tarie data alegerilor ,ori veniti la alegeri si va riscat viata ori ma lasati pe mine cu "guvernul Mieu " ,gandire de acelasi nivel cu initiatorul !!

27 noiembrie 2020 9:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.