Indicele infectărilor cu SARS-CoV-2 depăşeşte, în municipiul aflat de o săptămână în carantină, 9 la 1.000 de locuitori. Una dintre măsurile luate de autorităţi a fost să permită slujbele doar în aer liber, cu respectarea unei norme de 4 metri pătraţi pentru fiecare credincios. Miercuri dimineaţa, la o biserică din municipiul Constanţa, la slujba oficiată chiar de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în interiorul locaşului de cult, au participat aproximativ 40 de credincioşi, mulţi dintre ei fără a purta mască. Spre finalul slujbei, în timpul predicii arhiepiscopului, poliţiştii şi jandarmii au sosit la faţa locului şi i-au scos afară pe credincioşi, dând şi 30 de avertismente şi 9 amenzi în valoare totală de 4.500 de lei.

„Poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, în interiorul unui lăcaş de cult din municipiul Constanţa, ar fi oficiată o slujbă la care participă mai multe persoane care nu respectă măsurile de protecţie sanitară. La faţa locului, au ajuns poliţiştii şi jandarmii constănţeni, care au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Forţele de ordine au identificat 39 de persoane care nu purtau masca de protecţie şi nu respectau măsurile de distanţare socială”, a transmis IPJ Constanţa la câteva ore după incident. În timpul slujbei de miercuri, Teodosie a primit şi vestea că judecătorii Tribunalului Constanţa i-au respins cererea de suspendare a Hotărârii 72 din 10.11. 2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin care pelerinajele sunt interzise în judeţul Constanţa.

Integral pe AdevărulComentarii

Florin Biro Santem mai rau ca in Evul Mediu?!? Biserica ne indeamna sa nu respectam legile Toti acesti "prea fericiti" ar trbui condamnati si amendati usturator si sa suporte toate cheltuielile pentru toti oamenii care se infecteaza in urma acestor actiuni care nu sant tolerabile

27 noiembrie 2020 9:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.