Camerele au fost folosite recent, cu succes, în Australia, iar în Europa, Olanda este prima țară care folosește efectiv aceste aparate speciale în infraroșu.

Poliția olandeză testează o cameră de înregistrare cu software capabil să identifice șoferii care conduc cu telefonul mobil în mâna. Sistemul analizează imagini de înaltă rezoluție, selectează persoanele care au telefoane și le trimite poliției.

E înregistrat în baza de date DOAR numărul mașinii, nu și faţa conducătorului auto

Camerele sunt în infraroșu, așa că șoferii nu văd vreun blitz, doar observa eventual că întâlnesc pe drum mai multe camere că de obicei. Utilizarea unui telefon mobil în timpul șofatului se pedepsește în Olanda cu amendă de până la 240 de euro. Noul sistem nu este folosit deocamdată pentru a amenda șoferii, ci pentru a-i atenționă.

Poliţia din Olanda va folosi camere inteligente pentru a prinde șoferii care țin în mână telefonul mobil în timp ce controlează vehiculul lor.

Conform articolului 61a RVV din Olanda, deținerea oricărui dispozitiv electronic mobil destinat comunicării sau accesării informațiilor în timpul conducerii este contra legii.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.