Victor Ponta, liderul ProRomânia Liderul ProRomânia, Victor Ponta, a declarat, la Adevărul Live, că e dispus să voteze un guvern format din PNL şi USR în cazul în care cele două partide vor accepta soluţiile economice propuse de ProRomânia. Victor Ponta susţine că o alianţă între PSD şi ProRomânia ar fi învins PNL la alegerile din 6 decembrie, însă Marcel Cioalcu a refuzat. Ponta îl acuză pe Ciolacu că nu vrea să-l deranjeze pe Iohannis.

Adevărul: M-am uitat pe programele de guvernare ale partidelor. ProRomânia a venit cu cinci promisiuni, nu un program de guvernare. De ce?

Victor Ponta: M-a învăţat viaţa. V-aţi săturat de prezentările alea uriaşe. Am spus că nu are rost. Noi nu avem puterea PSD sau PNL să băgăm reclame. Am zis hai să spunem cinci măsuri pe care le-am implementa din ianuarie. Să deschidem şcolile, programul naţional de testare pentru că eu cu cât îl ascumt mai mult pe domnul Iohannis cu atât înţeleg mai puţin de ce nu testăm în România.

Pentru că vine vaccinul.
E o păcăleală asta.

E argumentul PNL.
Da, eu nu înţeles. Eu ca părinte consider că închiderea şcolilor e o catastrofă. Mă uit la copii mei, nu mai învaţă nimic. Programul naţional de testare, am zis să mergem pe modelul spaniol. Şi un sprijin economic pentru IMM-uri. Când am văzut deficit 97 de mld, am crezut că scap de pe scaun. IMM-urile, dacă nu le sprijini în 2021, jumătate o să dispară. Fără firme româneşti nu ai cum să te relansezi economic. Am mai pus noi o chestie foarte targetată, pentru militari. Şi anume statutul militar.

Când intrăm într-o criză, noi ne bazăm pe militari. E o mare nemulţumire privind statutul lor. În rest suntem de acord să se facă miile de kilometri de autostradă promise de domnul Orban în 2008. Să dăm bani la tot poporul cum a zis PSD. Să nu se mai impoziteze salariul minim cum a zis USR. Întrebarea mea e câţi userişlti lucrează cui salariul minim. Eu cred că nu-i niciunul. Dar ideea e bună. Sunt mulţi oameni din România care lucrează cu salariul minim. E o idee bună. Dar ideea cu scuturi de taxe şi impozite, iar ne ducem la de ce la unii da iar la alţii nu.

Integral pe AdevărulComentarii

Adrian Năstase, ocnaș liberat ca tot husenul liber Victor Viorel Ponta, felcer docent în drept, tagma cum laudae, fostul meu țucălar, el sărmanul se tot screme și se-nghesuie să tot apară sus pe sticla TV-ului, unde se tot umflă-n penajul pe care nu-l mai are demult. Ca premier, Ponta a fost cel mai idiot și incapabil premier al României, înglodând țara-n alte datorii externe de alte 30 de miliarde euro în numai 3 ani de zile. Cică l-a învățat viațe pe Victoraș. Ce să-l învețe? Să demisioneze din funcția de premier al țării și din cea de tartor al PSD, pentru că PSD și el au ruinat România, iar demisia a fost tocmai lașitatea și fuga de răspundere? Adică, PNL și USR să discute cu Ponta? Ce să discute și cu cine să discute? Ponta este un Nimeni cu N mare, iar partidul lui de garsonieră are șanse mari să nu ajungă-n cocina parlamentului viitor. În rest, o leacă de zarvă, niște gălăgie mititică aiurea și cam atât. Să-mi numărați ouăle! Muie Ponta! Puie Monta! Muie PSD!

27 noiembrie 2020 3:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.