Prieten cu Fidel Castro, Hugo Chavez, Nicolas Maduro, admirator al lui Che Guevara, Diego Armando Maradona a fost un etern purtător de cuvânt al stângii, inclusiv al regimurilor autoritare și dictatoriale din America de Sud. „Dacă nu ar fi fost fotbalist, ar fi fost un revoluționar”, declara regizorul sârb Emir Kusturica despre fotbalistul care a murit miercuri la 60 de ani.

Născut în Lomas de Zamora, un cartier sărac din orașul Villa Fiorito, aflat la 40 de kilometri de Buenos Aires, Diego Armando Maradona s-a raportat tot timpul la originile sale modeste. A fost mereu un purtător de cuvânt al stângii politice și al liderilor de stânga din țările sud-americane, inclusiv al celor aflați în fruntea unor regimuri autoritare. Totul, în lupta cu „imperialismul”.

Pe umăr, Maradona avea tatuată imaginea lui Che Guevara, unul dintre conducătorii revoluției din Cuba. Pe picior avea un alt tatuaj, cu figura lui Fidel Castro, un alt admirator și apropiat al fotbalistului, pe care l-a și ajutat la un moment dat să treacă peste dependența de cocaină.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.