Curtea Constituțională a amânat luarea unei decizii cu privire la constituționalitatea majorării punctului de pensie cu 40 la sută, pentru data de 13 ianuarie 2021, în contextul în care PNL a atacat legea prin care ordonanțele de urgență privind rectificarea bugetară au fost modificate în Parlament. Indiferent de verdict însă, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul liberal va merge „pe viziunea liberală, nu pe ceea ce va spune CCR în această speță”.

PNL nu va majora pensiile cu 40 la sută, așa cum prevede legislația în vigoare, indiferent de poziția Curții Constituționale, a precizat Florin Cîțu. CCR a decis, ieri, să amâne luarea unei decizii, pentru 13 ianuarie anul viitor, cu privire la excepțiile de neconstituționalitate ridicate de grupul liberal din Camera Deputaților asupra Legii pentru aprobarea OUG 135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru anul 2020 și asupra Legii pentru aprobarea OUG 136/2020 cu privire la rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020. Rectificarea bugetară operată încalcă prevederile legale, conform cărora punctul de pensie trebuia majorat, începând cu 1 septembrie, cu 40 la sută. Executivul a operat o majorare cu doar 14 procente, ordonanțele fiind modificate, în sensul respectării legislației primare, de către Parlament.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Lingaul Stiu si inteleg ca nu se poate majora acum ,asta e un cartof incins lasat de cretinii de la PSD .dar sa vorbesti "de viziune liberala" parca e prea mult ,esti prea idiot ca sa vorbesti asa.Un om cu tact ,bun simt ,respect fata de lege si culmea cu viziune liberala ,ar aborda altfel problema dar cum prostia nu doare ,prezinti asa cum de duce tartacuta !!Succesuri !!

26 noiembrie 2020 11:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.