Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Cambodgia au descoperit noul virus în doi lilieci-potcoavă depozitați într-un congelator și consideră că este una dintre primele „rude” cunoscute ale virusului SARS-CoV-2 descoperite în afara Chinei.

Descoperirea ar putea ajuta la dezlegarea misterului referitor modul în care SARS-CoV-2 a trecut de la lilieci la oameni, fapt care i-ar putea ajuta pe cercetători să descopere originea pandemiei, potrivit acestora.

„Probabil că SARS-CoV-2 nu a fost un virus nou care a apărut dintr-o dată. Virușii din acest grup existau înainte ca noi să fim conștienți de ei în 2019”, a declarat Tracey Goldstein, director asociat al One Health Institute de la Universitatea din California, care are legături echipa cambodgiană.

Cercetătorii au descoperit două virusuri care par să fie înrudite cu SARS-CoV-2

Cercetătorii au capturat liliecii-potcoavă în Cambodgia în 2010, ca parte a unui proiect de cercetare a virusurilor faunei sălbatice din întreaga lume. Secvența de bază a genomului virusului se pare că este similară cu cea a SARS-CoV-2, fapt care sugerează că cele două virusuri sunt înrudite, relatează Mirror.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.