Indiferent de rezultatele alegerilor din 6 decembrie, Președintele Klaus Iohannis va încerca să-și facă ”guvernul meu”. Se știe de pe acum că, oricare-ar fi partidul care ar ieși pe primul loc, premierul desemnat va fi Ludovic Orban. ”Guvernul meu” este, bineînțeles, unul liberal, dar, pentru a avea majoritate în Parlament, liberalii ar trebui să intre în alianță cu alte partide.

Prima opțiune este PMP, dacă partidul lui Traian Băsescu va obține mai mult de 5% din voturi. Așadar, PNL este dispus să intre la guvernare alături de cei care, în 2010, au tăiat salariile românilor, au vrut să taie și pensiile și au adoptat cele mai dure măsuri de austeritate. Această alianță, ce-i drept, n-ar fi una împotriva naturii. Majoritatea băsiștilor se află, astăzi, în PNL. Alianța PNL – PMP ar fi capabilă să facă în așa fel încât era băsistă să pară una a prosperității, luând măsuri de austeritate fără precedent.

A doua opțiune este USR-PLUS. Un partid ai cărui consilieri locali au refuzat să jure pe Biblie. PNL este dispus să intre în alianță cu un partid care, în ultimii ani, a dovedit că nu este capabil de altceva decât de scandaluri și acțiuni de intimidare.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.