Curtea Constituţională a decis miercuri că este constituţională legea prin care ajutoarele sociale se majorează puternic, prin creşterea cu 140% a Indicatorului Social de Referinţă (ISR), care a fost îngheţat timp de 12 ani.

Astfel, Curtea Constituţională (CCR) a respins, miercuri, cu majoritate de voturi, sesizarea PNL depusă împotriva legii care majorează Indicatorul Social de Referinţă de la 500 de lei la 1.200 de lei în următorii trei ani. Indicatorul social de referinţă (ISR) este indicatorul în funcţie de care se calculează toate formele de asistenţă socială, precum indemnizaţia de şomaj, ajutorul pentru încălzire sau venitul minim garantat. ISR a rămas la valoarea de 500 de lei din 2008 până în prezent, pentru că, deşi el putea fi actualizat de către Guvern cu rata inflaţiei, acest lucru nu a fost făcut.

Aşadar, şi toate prestaţiile sociale au rămas la un nivel demn de anul 2008. Luna trecută, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care prevede majorarea ISR de la 500 lei la 1.200 lei, o creştere de 140%. Proiectul a fost iniţiat de PSD, ALDE şi Pro România. El va ajunge acum pe masa preşedintelui, pentru promulgare.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.