Nu contează ce scrie în lege, important e cine o aplică. Iar Florin Cîțu spune că nu-l interesează poziția CCR – pensiile nu se vor majora cu 40% atât timp cât el va fi ministrul Finanțelor Publice! Mai mult, liberalul le transmite pensionarilor că oricum „au primit mai mult decât le-a dat oricine altcineva”!

În cazul în care Curtea Constituțională va respinge sesizarea depusă de Guvernul Orban cu privire la creșterea cu 40% a pensiilor, Florin Cîțu afirmă că nu va ține cont de răspunsul CCR.

Florin Cîțu, răspuns pentru pensionari: „De unde iau banii?”

„Aș vrea să revin asupra Constituției – Articolul 138, alineatul 5 din Constituție spune foarte clar că fiecare cheltuială trebuie să aibă sursa aferentă, pentru că a fost o decizie pentru alocații, unde Curtea a spus că e de ajuns să spui contul (…) Sursa de finanțare trebuie să fie nu doar contul din care se face plata, o chestie contabilă, ci și de unde alimentezi acel cont, care sunt sumele. Pentru că, altfel, diminuezi, golești de conținut acest principiu al responsabilității fiscale, pe care îl găsim și în Legea responsabilității fiscale, și în Legea finanțelor publice. De unde iau banii? De unde îi tai?”, a declarat Cîțu la televiziunea B1.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.