Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică, semnalează câteva pasaje importante din decizia Curții de Apel București, prin care a fost constatată calitatea lui Traian Băsescu de turnător la Securitate. Fostul președinte a încercat să se apere, menționând că, în calitatea sa de militar, era obligat să informeze Securitatea. Instanța i-a demontat lui Băsescu toată această argumentație, citând chiar din legislația în vigoare la acel moment.

GIP dezvăluie că Băsescu a susținut în procesul cu CNSAS că toți militarii erau informatori ai Securității și își turnau colegii înainte de decembrie 89. În 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu – Petrov de colaborator al Securității. Curtea a admis cererea Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), stabilind că „Băsescu a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adrian Năstase, ocnaș liberat ca tot husenul liber Măi fraților din Pulimea mea, cine-l mai crede pe moș Chiorpec ăsta cu basmele lui imbecile împuțite? Adică pân-acum Orbetele a ținut-o sus și tare că el n-a fost turnător la securitatea ceaușistă, iar acum la spartul târgului zice că era obligat că era militar? Ce fel de militar nene? Pentru că Băsescu a făcut parte din marina comercială civilă a țării, el NU a fost ofițer de marină militară, deci minciuni peste minciuni împuțite. Când mă gândesc că la momentul când voi Pulimea ați preferat să-l votați pe acest neom numai ca să nu mă votați pe mine și PSD-ul, îmi vine să-mi mai împușc câteva riduri de la gușa mea, tu-i mama mă-sii de treabă. Uite așa neomul ăsta a devenit președinte al țării, iar Eu am ajuns pe la ocnă de câteva ori unde am servit patria. Păi dreptate-i asta? Să-mi numărați ouăle! Muie PSD!

27 noiembrie 2020 2:30

Pute O javra ,asa e si asa o sa moara,daca era ordinul sa omori ,erai militar !!Tot in calitate de militar ai mintit ?Reflectie la voatare ,natia asta are inclinatia sa voteze jmecherasi ,mediocri ,curve si idioti !!Succesuri !!

26 noiembrie 2020 8:16

Nu tovarășe Băsescu Gestul dumneavoastră de a turna a urmărit un singur scop, acela de a vă asigura o poziție NEMERITATĂ, de a urca profesional, și de a fi un pupincurist parșiv! Practic, te-ai urcat pe cadavre pentru binele dumneavoastră!

25 noiembrie 2020 9:34

ion Vinovat pt dezastrul din Sanatate este Tartorul nr.1 al Romaniei - Basescu Traian Javra, care, in guvernarea PDL de 12 ani inchis spitale si puncte sanitare din toata Tara, pe motivul golanesc ca, "nu sunt rentabile", in loc sa investeasca in dezvoltarea spitalelor din Romania, derbedeul Basescu PDL le-a desfiintat. Tot acest neom, a taiat la sange, salariile cadrelor medicale, astfel ca, in guvernarea PDL medicii si asistentele medicale au emigrat pe rupte. Johanis mincinosul Romaniei, sloboade tu pe gura, unde sunt PDL istii acum ?! impaduchiati in PNL, USR, PMP, adica, sunt dreptaci si "binefacatorii" romanilor HA! HA!.

25 noiembrie 2020 9:14

Novicioc Culmea e ca toti absolventii de Stefan Gheorghiu au pensii speciale

25 noiembrie 2020 8:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.