Guvernul a lansat luni proiectul de realizare a magistralei de metrou la Cluj, valoarea proiectului fiind estimată la un miliard de euro, a anunţat marţi ministrul Transporturilor Lucian Bode. Acesta este primul proiect de metrou din afara Bucureştiului.

„Am fost onorat să prezint în şedinţa de Guvern de aseară, în faţa prim-ministrului Ludovic Orban şi a colegilor din Cabinet, proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea Notei de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida - Etapa I A Sistemului De Transport Metropolitan Rapid Cluj Magistrala I De Metrou Şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea - Componenta 1, Magistrala I de Metrou”, judeţul Cluj”, a transmis Lucian Bode, pe Facebook.

Potrivit lui, valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 1 miliard de euro, iar finanţarea va fi asigurată conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii, după caz din fonduri externe nerambursabile (POIM 2014-2020, PNRR 2021-2027, POT 2021-2027), bugetele locale ale celor două UAT, precum şi din alte surse legal constituite. Din punct de vedere tehnic, proiectul noii linii are o lungime de 14,4 km şi 14 staţii de metrou care vor deservi Municipiul Cluj-Napoca şi localitatea Floreşti.

„Noua magistrală de metrou pregăteşte viitorul Clujului şi, totodată, dezvoltarea zonelor limitorfe Gilău şi Floreşti. Acest proiect de metrou, de la Cluj, are inclusă şi conexiunea cu viitorul Spital Regional de Urgenţă, iar prin integrarea cu viitorul tren metropolitan va asigura conectivitatea cu Gara CFR şi cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca”, afirmă ministrul.

Integral pe AdevărulComentarii

UnZen Mă cac un căcat mare în pizda mă-tii cu metroul tău cu tot. Mă cac și-n unda verde căcată de guvernoi cu privire la metroul metropolitan al nemetropolei Cluj. Megalomanismul lui Ceaușescu a renăscut din propria cenușă la nemetropola Cluj. Adică la un oraș precum Clujul cu o populație de 200.000 de oameni sau cu ceva mai mult e nevoie de metrou? Adicătelea Clujul e mai metropolă decât Parisul sau Londra și are mare nevoie de metrou? Uite de exemplu în Canada, la orașe de mărime similară sau chiar mai mari până la aproape jumătate de milion de locuitori, NU e metrou de nici un fel. Ce ne spune asta? Evident, că la Cluj care e mai ditamai decât marile metropole europene e mare nevoie de pipi și caca de metrou, că deh, România are 117 miliarde euro datorie externă și are mare nevoie mare de metrou la Cluj, pentru ca țigoinării din Mănăștur să poată merge cu metroul la Gara CFR din Cluj pentru a se juca alba-neagra și barbut. Futu-vă-n gură să vă fut cu unda voastră verde de viitor al Clujului! Muie PNL!

24 noiembrie 2020 20:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.