Avocații din România cer ca, înainte de vaccinarea anti-Covid, Guvernul Orban să-și asume răspunderea că va plăti despăgubirile în cazul unor efecte adverse. Solicitarea a apărut în urma informațiilor referitoare la acordul de imunitate încheiat de compania Pfizer cu guvernele din Europa.
Av.Gheorghe Piperea: ”Să-și asume în scris că nu vor exista efecte secundare”

Dacă însăși compania care produce vaccinul anti-Covid nu dorește să răspundă financiar pentru efectele adverse care pot apărea, atunci întrebarea care apare este cât de sigur poate fi un astfel de vaccin? Avocații spun că nu se vor opune vaccinării, însă vor garanții de la statul român că vor fi achitate daune în cazul efectelor adverse severe sau fatale care pot apărea în urma administrării acestuia. ”Dacă producătorii se tem de răspundere, înseamnă că noi cu atât mai mult trebuie să ne temem de efectele adverse, asta este foarte, foarte clar.

Și nu știm dacă Guvernul României va plăti ceva, pentru că, pentru a primi bani de la stat trebuie să dai în judecată statul, iar procesele durează ani de zile. Ar trebui dat în judecată producătorul vaccinului și apoi pe cel care a administrat acest vaccin, spitalul, armata, nu știu, asta nu este foarte clar acum.

Ceea ce este însă foarte clar e faptul că eu, dacă voi accepta vaccinul, primul lucru pe care îl voi face va fi să le cer celor care administrează vaccinul să-și asume în scris că nu există efecte secundare majore și că este eficient, altfel nu voi face niciun vaccin. După aceea o să le cer să-și asume răspunderea că vor plăti toate daunele în urma unor eventuale efecte adverse.

Dacă producătorul nu-și asumă răspunderea și nici Guvernul nu-și asumă răspunderea și ne cer doar nouă să ne asumăm răspunderea atunci este ceva în neregulă cu chestia asta. În orice caz, voi face vaccinul după ce o să mă informez 14-15 zile în legătură cu prospectul, cu ce conține vaccinul, efecte adverse, lucruri pe care ar trebui să le facă toată lumea. Dacă ne-am transforma din pacienți în consumatori înseamnă că avem drepturile pe care le au consumatorii de a se informa asupra a ceea ce ingerează, a ceea ce li se injectează, asta ar trebui să facă toți cetățenii”, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Integral pe NaţionalComentarii

ion Este extraordinar de eficient pt oameni, acest avocat Piperea, mereu avertizeaza competent si motivat, despre relele cauzate de politruci, medicamente, justitie, in Romania. La domnia sa aplicam proverbul : cine nu are un avocat Piperea, sa-si cumpere. Deci, av. Piperea ne-a bine informat : producatorul Pfizer al vaccinului, nu-si asuma nici o raspundere fata de efectele secundare/majore asupra organismelor umane.

24 noiembrie 2020 16:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.