Îndurerată din cauza decesului bunicului, o femeie din Brașov nu i s-a permis să își preia ruda din spital din cauza unor negocieri obscure dintre angajațîi unitățîi medicale și patronii de pompre funebre. Revoltată, femeia a lansat acuzațîi online grave la adresa personalului de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie (TBC) de la Stejeriş, prin care a arătat că angajaţîi nu au vrut să îi dea cadavrul până nu vine cu sicriul potrivit.

Astfel, angajațîi îi recomandau femeii să vină cu un siciru din zinc, însă monopulul era deținut de o singură firma, recomandată de spitalul în cauza.

„Domnii de aici nu ne lăsau cu pompele funebre din Săcele, pentru că nu plătesc șpăgi asistentelor de aici. Se pare că există domnul Levi, care oferă sicriul la prețul de 4.000 de lei, iar diferența o împart între asistente. Au plecat când le-am confruntat cu filmări înregistrate pe telefon, au dat bir cu fugițîi. Am spus că sunt nepoata decedatului, m-au tratat foarte frumos și m-au lăsat să-l văd pe «bunicul», așa mi-au zis”.

Într-o discuţie înregistrată în faţa spitalului, un cadru medical spune că „aşa prevede protocolul”, că morţîi care erau infectaţi cu SARS-CoV-2 să fie îngropaţi în astfel de sicrie.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.