Vă putem da explicatia pentru care gestul lui Marcel Ciolacu și Dan Barna de a demisiona înaintea finalizării mandatelor de parlamentari este o dovadă de populism. Nu se pierde nici o pensie specială. Repetăm, demisia înaintea încheierii mandatului nu are niciun efect juridic, demisia nu echivalează cu pierderea pensiei speciale.

Potrivit Legii 96/2006 privind statutul senatorilor și deputaților cuantumul pensiei speciale va fi același dacă: 1. persoana în cauză are vârsta de pensionare; 2. Depune cerere în acest sens (e un drept, nu o obligație; dacă nu ceri, nu beneficiezi); 3. Să nu fie reales pentru un nou mandat, caz în care nu se acordă indemnizație, deci beneficiază numai cei care nu mai candidează, cei care candidează pentru un nou mandat și sunt realeși nu beneficiază.

Textul actual al art.49 să fie în vigoare la data la care persoana în cauză împlinește vârsta de pensionare. Concluzia: Dacă vroiau într-adevăr să renunțe la pensia specială, Ciolacu și Barna își uneau forțele și abrogau textul de lege mai sus menționat și atunci nu mai beneficia nimeni de pensie specială! Deci, soluția corectă, nu cea propagandistică, este abrogarea art.49 din Legea 96/2006.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

xyz z REVOLUTIONARII lu' Peste prajit, escrocii care primesc pensii din '89, de peste 30 ani, escrocheria cu certificate de "revolutionar" trebuie desfiintata urgent de Johanis - daca vrea sa ramana in istorie ca un Presedinte European! In prezent, la 30 ani de la Lovitura de Stat, numarul escrocilor "revolutionar" creste in fiecare zi, in ce Tara din Lume Bugetul Statului este secatuit de o sleahta autointitulata "revolutionari" ?

24 noiembrie 2020 12:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.