Politizarea instituțiilor publice nu înseamnă doar promovarea incompetenței în funcții de conducere. Înseamnă și îngenuncherea celor competenți, a oamenilor care și-au construit cariere prin forțe proprii și care într-o zi se văd presați să se dea la o parte pentru a face loc pilelor de partid. Acești oameni se întorc acasă și trebuie să le explice copiilor de ce societatea în care cresc funcționează după niște valori răsturnate, scrie Recorder.ro.

Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.

Integral pe G4media.roComentarii

noi Politrucul Orban sa raspunda urgent si sa-l reangajeze pe post corespunzator pe tanarul inginer victima a derbedeilor PNL ! Vom urmari afacerea, si PNL, va plati la vot.

25 noiembrie 2020 6:42

UnZen Singur împotriva partidului? Căpușarea companiilor de stat cu indivizi proveniți de la partidul puterii, indiferent care e acela, indivizi care de regulă sunt niște cârpaci în meserie și niște cozi de topor politice e o meteahnă pe care PNL grohăia sus și tare că o va eradica și elimina din viața socială a sistemului. Păi ce merită PNL în acest caz și-n alte cazuri similare? MUIE! Dom-le, o fi pepiniera de politruci cozi de topor un fel de afacere de partid, problema e ca acest gen de cazuri să fie date în vileag cât mai repede și pentru a se opri angajarea pe bandă rulantă a unor indivizi neprofesioniști incompetenți în aceste funcții. PNL trebuie forțat să acționeze pentru corectarea unor fapte de acest gen, pentru promovarea celor care sunt profesioniști în meserie pe funcțiile meritate, dar și menținerea respectivilor pe funcții dacă au merite incontestabile. Pepiniera de cozi de topor politice să funcționeze pe considerente strict profesionale și profesioniste, pentru că așa e normal. Adică se dorește performanță de la companiile de stat, dar se pun niște cozi de topor încompetente în funcții de acest gen? Nu era normal ca acestui om care era-n funcția respectivă să i se propună cooptarea în PNL fără să fie dat jos din funcție? Așa era păstrat un profesionist în funcția respectivă și partidul coopta un membru competent profesionist în meseria lui. Ca atare, dau muie PNL-ului cu ghiotura pentru imbecilitatea asta. Muie PNL! Vă-n gură să vă fut cu metodele voastre preluate de la alții și perpetuate aiurea! Muie! Muie PNL!

25 noiembrie 2020 0:11

GG "pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație", bibliografie de care examinatorii, de regulă, habar n-au... Dar o cer la concursuri...

24 noiembrie 2020 8:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.