După ce Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială, încă un coleg de partid a făcut un anunț asemănător. Alfred Simonis, Deputat PSD: "Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții."

"Îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială!", a scris Alfred Simonis, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

"Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin.
Ca tânăr politician, cred că a venit timpul să impunem o altă mentalitate în politică. Iar corectitudinea și cinstea în fața oamenilor sunt principii care nu pot fi negociate.

Am luptat - fiind ferm convins că așa este corect! - pentru impozitarea drastică a pensiilor speciale. În acest an, am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale de peste 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Mi-aș fi dorit eliminarea totală, dar decizia anterioară a CCR ar fi împiedicat acest proiect să devină realitate. A fost doar un prim pas - corect! - pe care îl puteam face pentru reconcilierea relației între clasa politică și cetățeni.

Pentru viitor însă, viitorul Parlament trebuie să legifereze FĂRĂ PRIVILEGII în funcții publice. Pentru că toți suntem egali." a mai scris Deputatul PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima sa zi de mandat. Și asta pentru a nu beneficia de pensia specială de care beneficiză doar parlamentarii care au mandate întregi.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.