Cu cât eşecurile sunt mai mari, cu atât sunt mai bombastice promisiunile partidelor în campaniile electorale. Politicienii se întrec în a ne vinde visuri în goana după voturi, deşi ştiu că acestea se vor spulbera imediat după alegeri. Aşa se face că dacă am însuma kilometri de autostradă promişi în ultimele campanii electorale, astăzi România nu ar mai fi ruşinea Uniunii Europene cu cei 873,49 kilometri.

Noua ofertă electorală cu care marile partide încearcă să seducă electoratul la alegerile de luna viitoare se înscrie în acelaşi tipic al istoriei postdecembriste. La o privire mai atentă a autostrăzilor şi drumurilor expres promise, constatăm că toate proiectele sunt vechi, cea mai mare parte fiind prezente şi în ofertele electorale de acum patru ani. De fapt, oferta de astăzi este confirmarea eşecului României de a construi drumuri de mare viteză.

Nici de această dată Partidul Naţional Liberal nu se încurcă atunci când vine vorba să ne vândă iluzii. Finalizarea a 660 de kilometri de autostradă, la care se mai adaugă alţi 330 de kilometri de drumuri expres. De partea cealaltă, Partidul Social Democrat plusează în programul său de guvernare cu mai mult și urcă miza la 1.000 de kilometri de autostradă, la care se mai adaugă un bonus de aproximativ 700 de kilometri de drumuri expres.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.