România și alte 23 de state, printre care și Marea Britanie, nu s-au încadrat în termenul limită pentru aplicarea noilor reguli comunitare privind conținutul audiovizual. Termenul limită pentru transpunerea Directivei în legislația națională a fost 19 septembrie 2020 și doar Danemarca, Olanda, Suedia și Ungaria s-au conformat și s-au încadrat în cele 21 de luni puse la dispoziție de forul european.

Noile reguli ale Uniunii Europene privind conținutul audiovizual au ca obiectiv, printre altele, crearea unui cadru potrivit pentru era digitală, care să ducă la un peisaj audiovizual mai sigur, corect şi divers. Astfel se consolidează protecția publicului, în special a minorilor, și se promovează diversitatea culturală în presa audiovizuală.

Comisia Europeană a trimis scrisori de atenţionare către Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Franţa, Croaţia, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Finlanda şi Marea Britanie, cerându-le să furnizeze informaţii suplimentare iar statele vizate au 2 luni la dispoziție pentru a răspunde.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.