Trei vaccinuri anti-COVID sunt acum în faza a treia de testare, însă, în unele spitale, mai mult de jumătate din personal este reticent și refuză vaccinarea. Este o problemă de comunicare, iar întrebarea a fost din start pusă greșit și superficial, a explicat la Digi24 Radu Țincu, medic la Terapie Intensivă la Spitalul Floreasca din București.

Potrivit acestuia, sunt trei lucruri care ar trebui comunicate de către autorități pentru a fi învinsă reticența oamenilor și pentru a combate teoriile conspirației, care, așa cum au apărut în timpul pandemiei, vor fi legate și de politica de vaccinare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, a declarat că vor fi înființate caravane, care vor merge să-i vaccineze pe oamenii din mediul rural sau pe cei care nu se pot deplasa. Însă, până se va ajunge acolo, prioritate absolută au angajații din sistemul medical. Unii dintre aceștia nu par interesați sau nu au încredere în eficiența unor vaccinuri realizate în mai puțin de un an.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.