Medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID la nivel naţional, a vorbit despre cum se va desfăşura campania efectivă de vaccinare. Primul cetăţean român ar putea fi vaccinat la sfârşitul lunii decembrie, sau începutul lunii ianuarie a anului viitor.

Valeriu Gheorghiţă, doctorul care conduce campania de vaccinare, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre măsurile care vor fi luate în curând

''Campania efectivă de vaccinare va debuta în momentul în care vom avea un vaccin efectiv prezent în România. Acest lucru înseamnă că ar trebui să existe o aprobare la nivelul agenției europene a medicamentului, înseamnă că se vor distribui simultan aceste vaccinuri către fiecare țară membră care este parte a acestui contract unic încheiat la nivelul comisiei europene.

Noi, în toată această perioadă ne mobilizăm pentru implementarea a axului întreg care înseamnă recepție, stocare, distribuție, organizarea centrelor de vaccinare. Toate aceste lucruri se realizează în baza unor strategii naționale de vaccinare care este în deplin acord și compatibil cu tot ceea ce se recomandă la nivelul țărilor membre ale Uniunii Europene și în deplin acord cu stretegia recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Când ar putea fi vaccinat primul cetăţean român

Este foarte posibil să vorbim de sfârşitul lunii decembrie, sau începutul anului următor, luna ianuarie.

Ce rol are Armata Română în operaţiunea de vaccinare

''Ministerul Apărării Naţionale, alături de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor de Interne la care se adaugă Ministerul Dezvoltării, are un rol determinant în derularea campaniei de vaccinare. Institutul Cantacuzino, va reprezenta principalul centru de stocare pentru vaccinuri, şi de asemenea vor exista încă şase centre regionale la nivelul ţării care neasigură o acoperire naţională la nivelul spitalelor militare care vor avea în dotare aceste facilităţi pentru stocarea vaccinurilor la condiţii extreme de -70, -80 de grade'', a spus medicul Valeriu Gheorghiţă în exclusivitate la Antena 3.


Comentarii

Ciobanu Mircea Care vaccin Gheorghita? Cele trei companii care se lauda cu vaccinuri nu au produs niciodata asa ceva. Marile companii care fabrica vaccinuru nu s-au aruncat la asa vaccin. 10-15 dureaza producerea unui vaccin bun.

24 noiembrie 2020 21:11

E O VESTE (stiintifico-)FANTASTICA, propun ca primele experiente sa fie facute pe EURO-maimutzele mascate de la "corporatii" si pe familia lu' ala din poza. Cu respect, Paulus

23 noiembrie 2020 8:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.