Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat astăzi lansarea în dezbatere publică a proiectului de Hotărâre de Guvern privind sistemul garanție-returnare. Acesta funcționează deja în peste 10 state europene.

„Odată cu implementarea acestui sistem, România va ieși din paradoxul în care se găsește astăzi: pe de-o parte o țară sufocată de deșeuri iar, pe de altă parte, o țară în care industria reciclatoare importă materie primă ca să supraviețuiască. Anual, îngropăm aproape 6 milioane de tone de deșeuri care, în loc să ajungă în industrie, ajung depozitate la groapa de gunoi. Acesta este și motivul pentru care datele reciclării azi în România sunt infime: doar 14% la nivel național. "

Integral pe România LiberăComentarii

Muie postacilor Psd Bine, dar nu am putea s-o colectam cumva si pe EURO-Maimutza Laura Pizdutza (k) de pe unde umbla brambura si s-o reciclam (compostam) si pe ea odata cu celelalte EURO-deseuri?

21 noiembrie 2020 19:03

Socotitorul Daca numai 50 de bani/buc veti retine cumparatorului pentru orice tip de ambalaj reciclabil ( plastic sau sticla) si binenteles se vor restitui la returnare sunt ferm convins- cat este de saraca populatia Romaniei- ca in 2-3 ani nu veti mai vedea un plastic sau o sticla in ape sau pe marginile drumurilor. Poate pungile vor fi o problema. Dar daca acestea vor fi biodegradabile s-a rezolvat problema poluarii masive. Vor mai ramane probabil ambalaje din plastic - pahare, cutii, etc- pentru care se va gasi greu un mijloc de recuperare. TREBUIE FORTATI LOCATARII/PROPRIETARII sa faca colectare SELECTIVA pentru CARTOANE/HARTIE si PENTRU PLASTIC NERECICLABIL . Succes!

21 noiembrie 2020 17:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.