Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache, urmărit penal de DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, este acuzat de DNA că, pentru a ascunde sumele de bani obținute ilicit, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei soții și al menajerei sale și ar fi cumpărat cu banii cash imobile de 305.000 euro și 470.000 lei.

De asemenea, arată HOTNWES, el ar fi acordat unei persoane un împrumut de 920.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții și ar fi cumpărat bijuterii scumpe, între care un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro, un diamant de 190.000 de euro și un inel de 65.000 euro. De asemenea, fostul edil a cumpărat acțiuni la un club de fotbal.

Conform DNA, în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite - 605.782 lei (reprezentând o medie de aproximativ o mie de euro pe lună). Procurorii, citați de DIGI24, spun că pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obținute în mod nelegal, acesta ar fi interpus două persoane (soția și menajera), care au acționat ca proprietarii aparenți ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele două, sumele să fie introduse în circuitul civil.

Fosta soție a lui Daniel Tudorache, Adina, în vârstă de 52 de ani, este cercetată și ea de DNA pentru complicitate la spălarea banilor în același dosar cu fostul primar. DNA i-a impus acesteia plata unei cauțiuni de 200.000 de euro. Cei doi au divorțat, legal, în anul 1993, dar în prezent sunt împreună, conform informațiilor G4MEDIA.

De altfel, pe contul de facebook al Adinei Tudorache apar poze de cuplu recente. În 2011, Adina Tudorache a fost prezentatoare TV. De la B1, ea a trecut la postul de televiziune N24, unde a prezentat emisiunea „Stil Inspirat”. Din acuzațiile DNA reiese că Tudorache ar fi depus, în total 2.990.000 lei și 235.000 euro, în conturi bancare deschise pe numele fostei sale soții și al menajerei.

De asemenea, pe numele Adinei Tudorache, fostul edil ar fi cumpărat bunuri imobile de peste 300 de mii de euro și aproape 500 de mii de lei, bijuterii, printre care: un inel în valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii în valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro și un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei și lănțișor cu pandantiv în valoare de 11.200 de euro, etc. Mai mult, conform acuzațiilor, tot prin intermdiul fostei sale soții, Daniel Tudorache ar fi cumpărat acțiuni la un club de fotbal, anunță NAȚIONAL.

DNA a anunțat sâmbătă că procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lui Daniel Tudorache, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor, amintește ROMÂNIA LIBERĂ. Totodată, celor trei li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie, după cum urmează:  1.000.000 de euro - Daniel Tudorache, 200.000 euro - fosta soție, 75.000 euro - persoană fizică aflată în anturajul primarului.

După 12 ore de anchetă la DNA , remarcă JURNALUL NAȚIONAL, Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 din București, a anunță că se suspendă din PSD. „În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică”, a scris fostul primar pe Facebook.

„Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului. Totuși, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare”.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.