Nu, Bruce Willis nu ne va salva planeta de Armageddon şi nici Morgan Freeman nu va fi viitorul preşedinte al SUA care va ţine umanităţii un discurs mobilizator înainte şi, mai ales, după impactul nimicitor al unui asteroid cu Pământul. În schimb, ne-ar putea ajuta semnificativ mai mult eforturile comune ale oamenilor de ştiinţă din 18 ţări, inclusiv România, care participă în prezent la definitivarea primei misiuni de apărare planetară a Pământului, care va demara în 2021, într-un efort internaţional de deviere a unui asteroid, cu ajutorul Agenţiei Spaţiale Europeane (ESA), şi al NASA.

Teama că, la un moment dat, omenirea va avea soarta dinozaurilor, în urma unui impact nimicitor al unui asteroid cu Pământul, eveniment care va provoca o extincţie în masă, nu a bântuit doar minţile scenariştilor de la Hollywood ci a reprezentat un real interes pentru oamenii de ştiinţă din întreaga lume.

„În situaţia în care ştim că Pământul poate să sufere astfel de probleme şi ştim şi că putem avea tehnologia să evităm aşa ceva, atunci suntem responsabili pentru generaţiile viitoare”, a declarat, pentru Digi24.ro, Marius-Ioan Piso, preşedintele Agenţiei Spaţiale Române (ROSA).

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.