Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, Carmen Dorobăţ, a fost condamnată vineri definitiv într-un dosar de luare de mită. Magistraţii Curţii de Apel au păstrat condamnarea de trei ani cu suspendare, din prima instanţă, dar i-au modificat pedeapsa complementară.

Dacă în primă instanţă medicul nu avea voie nici să predea sau să deţină o funcţie publică, acum i-a fost interzis doar să predea într-o instituţie de învăţământ, fie ea privată sau publică, pentru o perioadă de cinci ani.
Soţul acesteia, Gheorghe Dorobăţ, a fost condamnat la rândul său în primă instanţă, tot cu suspendare la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Pedeapsa a fost menţinută. La fel, nici acesta nu are voie să predea. În plus, lui Gheorghe Dorobăţ i se interzice şi exercitarea unei funcţii publice, potrivit Mediafax.

Cei doi soţi au fost condamnaţi pentru luare de mită, într-un dosar trimis în judecată de DNA Iaşi, în urma unui flagrant ce a avut loc la începutul anului 2015. Carmen Dorobăţ a fost acuzată că ar fi luat bani de la studenţi pentru promovarea examenelor.

Carmen Dorobăț este una dintre cele mai puternice voci în lupta împotriva coronavirusului. Aproape zilnic medicul vorbește despre starea pacienţilor internaţi la Iaşi sau despre ultimele noutăţi privind virusul.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.