România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate.

În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.


Constatările rezultă din analiza “Spațiul European al Învățământului Superior în 2020 – Raport de Implementare a Procesului Bologna)“, dat publicității cu ocazia Conferinței Ministeriale de la Roma, desfășurată joi.

Integral pe edupedu.roComentarii

nea corectu Pai ma nene?Daca studentul intra cu teoria si cade la interviul cu conducerea ce va inchipuiti voi?Ca eu as putea spune cu siguranta ca portofelul parintilor conteaza muuult si nu pentru a intra la taxe.Ci la buget ,ca sa nui coste si nu pentru ca nu ar avea.Dar La un calcul simplu,Cat costa anul de studii?3000 de lei?Ei dam 15 si intri la buget pentru ca ;DE CE NU?Si astfel ,la starea de coruptie generalizata ,intra intai rudele,apoi apropiatii cu pile ,Cei cu multi bani si ...cam din 100 de candidati la 40 de locuri ma tem ca restul cad indiferent de pregatire ,talente si aptitudini.Poate sportul sa faca rabat de la regulile astea dar nu la toate disciplinele ,,ca ,coruptia'' nu tine cont de disciplina .

21 noiembrie 2020 11:25

v Din discutiile cu cadrele didactice din invatamintul superior reiese ca "sistemul" Bologna este foarte prost. Eu inca cred ca trebuie in societate un sistem al meritocratiei, bazat pe invatamint, nu pe numarul absolventilor de anumite scoli. Ce ar fi bine ca telefoniste sau casiere sa aibe diplome universitare? Ne-au distrus economia, acuma se doreste si distrugerea invatamintului? Deja se vad "roadele" numai daca vezi rubrrica "Starea natiei"

20 noiembrie 2020 23:49

Pute Nu ca am fi pe ultimul loc ca numar de absolventi dar vedeti si calitatea lor.Printre ei se afla bineinteles nonvalorile titrate din politica dar bine ca sunt toti la acelasi nivel ,altfel poate se certau asa ce usor le e sa treaca de la un partid la altul !!

20 noiembrie 2020 13:24

Oltean Suntem pe ultimul loc la absolventi de facultate, dar pe primul loc la analfabeti total si, pe departe, pe primul loc la analfabeti functionali. Inca vre-o 2-3 "reforme al e invatamantului" si nimeni nu mai ramane pe glob in urma noastra. Succes "reformelor" si "reformatorilor" !

20 noiembrie 2020 12:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.