Să alegi ce? Cea mai mare contradicție pentru alegerile parlamentare de anul ăsta: oamenii vor mai multă intervenție din partea statului, partidele recită poezele de acum 30 de ani, anti-stat, pro-privatizare.

Am încercat tot timpul să fiu nuanțat, să mă documentez cât mai mult, să nu ies în lume chiar ca boul, cu două-trei idei fixe. Însă cea mai de succes propoziție din modesta-mi carieră publică este, fără îndoială, “mă piș pe el de vot”. Complex, ce să zic. Am zis-o acum vreo 6 ani, la o întâlnire cu tot felul de activiști, ONG-iști, ziariști, înainte de alegerile europene.

O prietenă și-a pus sloganul pe tricou, ea regăsind expresia perfectă pentru felul în care statul îi trata pe bolnavii de HIV. Sintagma exprima lipsa de alegere, frustrarea de a face mascarade electorale în loc de politică pe bune. Asta a fost cea mai mare neînțelegere: eu nu o emiteam ca un fițos “antipolitică”, ci ca un nene care-și dorea, în sfârșit, politică, nu lobby și bune maniere.

Integral pe LibertateaComentarii

Nicolae Niculescu Măi Rogozanule, ai căcat și tu un articol de căcat mare, o polologhie în care scrii mult și nu zici nimic concret, e drept că arunci cu acuzații aiurea în toate părțile, după care te piși cu succesuri pe tine. Tot e bine că nu te și caci pe tine, că-n rest e plin de căcat cufurit în rahatul tău de articol. Tu, dacă ești așa de bătut în cap și nu știi ce să votezi, atunci nu mai influența și pe alții fără minte ca și tine, imbecilule. Păi, eu zic atunci că decât să te piși pe vot, mai bine scoți ștampula și o ștampulezi pe PSD, nu de alta dar PSD a înglodat România de 85 de miliarde euro datorie externă din cele 117 miliarde euro cât e acum toată datoria externă a țării. Căca-ma-ș pe moaca ta patibulară de tomberon ziaristic, boule! Muie PSD!

22 noiembrie 2020 8:46

ariciul Da se pote pune stampila alaturi?fiindca sunt care nu-s pro da nici contra .se abtin,deci isi invalideaza votul?intreb pentru niste prieteni care sunt destul de multi ,si sunt pensionari obisnuiti?

21 noiembrie 2020 11:13

v Lozinca este foarte buna pt cum au ajuns partidele la noi, dar mai ales ce politicieni avem la conducere si in general. Nu mai avem nici planuri de viitor,numai minciuni. Nici eu nu am sa merg la vot cu toate ca aceasta atitudine este nedemocratica. Sint constient ca daca se prezinta la vot 10% o sa se voteze si o sa fim condusi de o minoritate. Imi este scirba de actuala clasa politica si mai ales de conducatorii ei.

20 noiembrie 2020 23:27

Muie postacilor Psd As dori sa stiu daca Presedintele Trump intentioneaza ca dupa confirmarea în functie sa o prinda pe domana Cancelar Merkel si sa o bage cu capul în butoi, sau daca ne mandateaza pe noi sa o facem (în acord cu legislatia în vigoare, n.m.) si daca da, atunci cât timp trebuie s-o tinem (pâna se învineteste, sau pâna începe sa grohaie într-un mod convingator, n.m.).

20 noiembrie 2020 22:01

EURO-bulangiu LGBT-ORL-SIDA-HIV Cetateanul "o prietena" care se pișa pe vot are dreptate. eu si cu "partenerul" mea vrem sa "înfiem" niscaiva copii (pe la spate, printre Face-le de Bookci, n.m.) si Statul NU NE SPRIJINA CORESPUNZATOR sa punem mâna pe ei, fara ca Dvs. sa va prindeti si sa ne surprindeti asupra faptului sa ne taiati beregata!

20 noiembrie 2020 21:31

E bine ? Si eu ma p.. pe articolul tau.

20 noiembrie 2020 19:01

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.