Confederaţia Naţională Sindicală “Cartel ALFA”, în numele lucrătorilor pe care îi reprezintă, îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de tergiversarea de către Guvern a stabilirii salariului minim garantat în plată pentru anul 2021.

Potrivit sindicaliştilor, acest lucru se întâmplă fără o justificare reală şi obiectivă, având în vedere că:

grupul de lucru privind stabilirea salariului minim este întrunit de la mijlocul lunii septembrie, deci de mai bine de două luni de zile;

grupul de lucru are la dispoziţie toate datele economice şi indicatorii sociali, ca şi formulele elaborate anul trecut; la acestea se adaugă noua prevedere legală privind utilizarea coşului minim de consum ca indicator de bază în stabilirea salariului minim, inclusă în propuneri de formule actualizate înaintate de partenerii sociali;

salariul minim este stabilit prin Hotărâre a Guvernului şi reprezintă în consecinţă un act de decizie politică a executivului. Cu alte cuvinte, Guvernul are datele, are opiniile înaintate de partenerii sociali, are instrumentul de reglementare.

Ce se aşteaptă? Astfel, lipsa de acţiune guvernamentală, în condiţiile în care mediul de afaceri pe care doriţi să-l protejaţi are nevoie de predictibilitate, indică faptul că acest executiv nu doreşte creşterea salariului minim şi amână o decizie în acest sens din motive electorale.

Integral pe AdevărulComentarii

Oltean Alti nebuni, care nu tin seama de posibilitati

18 noiembrie 2020 17:48

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.