Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a precizat că o eventuală măsură de demitere a managerului Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț nu poate fi luată decât de la nivelul Consiliului Județean, cel care administrează unitatea medicală.

Nelu Tătaru speră ca în cursul serii de luni sau cel mai târziu marți dimineață să fie operaționale 11 paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, într-o secție amenajată la etajul al III-lea al unității medicale unde a avut loc sâmbătă seara explozia în urma căreia și-au pierdut viața 10 pacienți infectați cu Covid-19.

„Chiar dimineaţă am discutat cu managerul de la Piatra Neamţ. Astăzi operaţionalizează terapia intensivă de la etajul 3, de unde sâmbătă au mutat către etajul 2. L-am întrebat şi de necesar. Au în acest moment toate dotările pentru 11 paturi de terapie intensivă care vor fi operaţionalizate în această seară sau mâine dimineaţă. În UPU au pregătite două paturi de terapie intensivă, dacă ei se agravează.”, a anunțat luni la prânz Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a adăugat că în acest moment sunt în desfășurare două anchete la Spitalul din Piatra Neamț, una a Parchetului General iar a doua a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.