Consilierul pentru securitate naţională al lui Donald Trump a declarat că ţara sa este pregătită să desfăşoare rachete hipersonice „dacă este necesar în Europa, pentru a descuraja ruşii. Moscova susţine că sistemul rus de apărare aeriană poate distruge acum rachetele hipersonice.

Vorbind la Institutul Hudson, Robert O'Brien., consilierul pentru securitate naţională al lui Donald Trump a declarat că ţara sa este pregătită să desfăşoare rachete hipersonice „dacă este necesar în Europa, pentru a descuraja ruşii. „Ne-am retras din Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune, dezvoltăm arme hipersonice, dezvoltăm sisteme de lansare a rachetelor balistice. […]

Vom deplasa aceleaşi rachete, dacă este necesar, în Europa, pentru a descuraja ruşii ”, a spus el. Washingtonul şi-a anunţat deja intenţia de a echipa toate distrugătoarele Marinei Statelor Unite cu rachete hipersonice, precum şi de a furniza aceste arme forţelor terestre. Statele Unite dezvoltă în prezent mai multe tipuri de arme hipersonice. Vorbind miercuri, 21 octombrie, la şantierul naval Portsmouth (Maine), Robert O'Brien a promis să echipeze toate distrugătoarele din clasa Arleigh Burke cu rachete hipersonice, relatează Defense News. Acestea vor „ţine la distanţe mari inamicii”, spune oficialul american.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.