O coincidență ciudată se întâmplă în noaptea de 31 octombrie, când se produce un fenomen astronomic ce se repetă odată la 19 ani. Potrivit datelor furnizate de NASA, cel mai mare observator astronomic din lume, în timpul unei MicroLuni pline, cum se întâmplă de Halloweenul din acest an, Luna se află la o distanță suplimentară de maximum 50.000 km în plus față de Pământ decât ar fi în timpul unei SuperLuni pline ce are loc la perigeu, cel mai apropiat punct al satelitului nostru față de pe Terra în timpul orbitei sale.

În medie, Luna orbitează la o distanță de aproximativ 385.000 de kilometri de Pământ. Vineri, 30 octombrie, Luna s-a aflat la cea mai mare distanță de Pământ, adică, 406.400 kilometri.

Luna plină din această noapte apare pentru a doua oară în octombrie, ceea ce astronomii numesc fenomenul „Lună albastră”. Acest fenomen este numit în America de Nord „Luna Vânătorului”. Luna plină din această ultimă zi a lui octombrie vine într-un moment în care satelitul natural al Terrei se află la cea mai mare distanță de Pământ (peste 405.000 km) va fi și o „MicroLună”, opusul unei „SuperLuni”, ceea ce înseamnă că pe cer va apărea puțin mai mică decât Luna plină obișnuită.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.