Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit, într-o intervenție la Digi24, cum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București, în caz că se impune acest lucru. Totodată, noul edil a anunțat metoda prin care vor fi depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea.Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”, a spus Nicușor Dan la Digi 24.

În continuare, edilul a spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei. Medicul Alexandru Rafila a declarat, vineri, la Digi 24, că este foarte probabil ca până la sfârşitul anului România să înregistreze peste 10,000 de cazuri COVID-19 pe zi şi, în consecinţă, carantina pe regiuni nu este exclusă.

Integral pe GândulComentarii

Plicușorul cel Viteaz are o beșică a udului cât o cisternă Face pișu împrejur și nu mai intră sau iese nici măcar Covidu...

31 octombrie 2020 15:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.