Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic vine cu o dietă "în secret" înainte de sărbători, deşi spune că mereu a zis că nu va face cure de slăbire.

"M-am răzgândit: vă dau o dietă

Mereu am zis că nu fac diete, că nu impun eu oamenilor cure de slăbire cu liste de alimente permise și interzise, cu program de mese rigid, mâncare cântărită și numărat de calorii. Cu toate astea mai mereu sunt rugată: "nu-mi faceți și mie o dietă?".

Dr. Bilic: Haideți să fim sinceri, toată lumea slăbește dacă renunță la zahăr, făinoase

Bineînțeles, de la caz la caz mi se cere numărul de kilograme de care trebuie scăpat sau ingredientul la care nu poate fi renunțat... cea mai amuzantă dintre cerințe a fost dieta cu bere, mult mai solicitată decât credeți.

Ani de zile am refuzat să dau sugestii despre ce trebuie să mănânci ca să slăbești, deși trebuie să recunosc că în materie de nutriție există "rețete" care funcționează la toată lumea, nu e nevoie de cine știe ce personalizare.

Haideți să fim sinceri, toată lumea slăbește dacă renunță la zahăr, fructe, făinoase - adică la carbohidrați. Însă dacă vrei o reală detașare de pofte și gândul la mâncare, dacă vrei schimbarea metabolismului și un regim care să dea cu adevărat un "restart" corpului tău, atunci eu cred că trebuie renunțat și la carne și la brânză.

Mihaela Bilic: Dieta care funcționează garantat, pentru a fi în formă de Sărbători!

Tot vine Postul Crăciunului, așa că m-am RĂZgândit în legătură cu dietele și vă propun, confidențial și în secret, o cură de slăbire care funcționează garantat și vă dă posibilitatea să fiți în formă maximă de Sărbători! Fiți pe fază, ocazie ca asta nu știu când o să se mai ivească. Ta-daaaa!!

Cură de slăbire/detoxifiere/schimbare metabolism și eliminare dependentă de mâncare:

- principiu - 2 mese/zi compuse din legume, produse lactate, ouă și pește/fructe de mare; totul gătit la abur, la cuptor, sau la grătar, cu maxim 1 lingură de ulei/zi
- permise la liber- apă, ceai și cafea, limonadă îndulcite cu îndulcitori, băuturi răcoritoare cu îndulcitori (tip Zero/Max)
- excepție - se pot folosi 1-2 linguri de parmezan/brânză rasă pe post de condiment, în loc de ulei

• Dimineața - ceai sau cafea (pot fi cu lapte)

• Prânz - 1 iaurt/brânză proaspătă/cottage cheese (perle de brânză) cu legume crude SAU un castron de ciorbă de orice fel

• Seara - pește de orice fel (inclusiv conservă) cu legume gătite/salată SAU un castron de ciorbă de orice fel

Cum "vă faceţi de cap" la această dietă şi cât timp se ţine

Atenție: leguminoase de tip fasole boabe, linte, mazăre, năut/humus maxim de 2 ori/ săptămână

• La nevoie și în caz de foame se pot adăuga suplimentar la prânz 1-2 ouă fierte/omletă

Nu contează orele de masă, important e să nu fie mai mult de 2/zi.
Nu contează cât de mare e porția de pește.
Nu contează greutatea de plecare, vârsta sau sexul, e general-valabil.

Contează ca regimul să fie ținut minim 3 săptămâni (ideal ar fi 3 luni), doar atunci se dă un "restart" cu adevărat întregului organism.

Și ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vă spun că 1 dată/ săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, cât să nu uitați gustul carbohidraților.

Promit că "nu se pune", închid ochii și trecem cu vederea. Merită efortul... pentru o siluetă fabuloasă de Sărbători!", a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.