Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

E foarte posibil ca până în luna decembrie să fie instituită carantina pe zone mari, inclusiv în București, pentru că aceste cazuri noi care apar și sunt în creștere aduc la rândul lor alte cazuri noi, tot mai multe, a explicat profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, vineri seara, la Digi24.

„Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri - pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive - cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi. (...) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a spus Alexandru Rafila.

Profesorul a dat exemplul Cehiei, care are o rată a incidenței cazurilor de coronavirus în ultimele două săptămâni de cinci ori mai mare decât a României.

Integral pe Digi24Comentarii

jorpalica Ba eram la mall aseara si nu era multa lume.eram io ,sotia,o fatuca,o angajata care punea marfa la raft si un tampit care si-a scos masca,a stranutat de patru ori in palma ,sa sters cu ea la gura ,si a luat la pipait cutiile de pateu,apoi a mai stranutat de doua ori in aer ,si s-a dus la casa sa plateasca cu mana in care a stranutat 10 000de cazuri ?pe zi?Paaiii nu ma mira.

31 octombrie 2020 11:17

Modern Mafalda Rafila a devenit o cobe nationala, iar de cand a devenit PSD-ist sufla din trompeta mai tare. Ne tot aminteste de faptul ca daca nu se iau masuri etc..etc...va fi jale mare.Nu ne spune insa concret ce masuri trebuiesc luate, sau acele masuri sunt un secret al PSD-ului?Eu zic sa nu mai fie bagat in seama ca nu face altceva decat sa panicheze oamenii.Mai lipsesc "previziunile" lui Coroiu ( pardon, Cristoiu ).

31 octombrie 2020 10:53

ursuleanu Aceasta este planificarea progeniturii securiste Rafila, sa fie imbolnaviti peste 10 000 de oameni, dar planificati sa ucida cat iare acest rebut subuman care nu este medic, ci casap nazisto/stalinist. Nu mai au romanii medici care sa nu fie urmasii asasinilor securitatii comuniste?

31 octombrie 2020 10:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.