Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Austriecii de la OMV au primit de la Petrom echivalentul în euro a 181 de milioane de lei pentru a-i vinde companiei românești din subordine participația deținută într-un perimetru de hidrocarburi din apele teritoriale la Marea Neagră ale Bulgariei. Informația apare în raportul financiar T3 remis de Petrom bursei, unde se mai precizează că această achiziție înseamnă cam un sfert din investițiile realizate de Petrom în iulie-septembrie.

Acum, că OMV a ieșit din afacere, Petrom este asociată în Marea Neagră bulgărească numai cu francezii de la Total, care sunt și operatorul proiectului de petrol si gaze. “Investițiile au însumat 816 mil. lei in T3/20, cu 24% mai mici față de T3/19, din care 635 mil. lei pentru investiții organice, în timp ce diferența se referă la achiziția participației în Han Asparuh offshore din Bulgaria”, arată compania.

Blocul Han Asparuh, situat în partea vestică a zonei bulgare a Mării Negre, este unul de mare adâncime și acoperă o suprafață de circa 14.200 de kilometri pătrați, cu o adâncime de până la 2.200 de metri. Perimetrul a fost concesionat inițial mai multor companii occidentale: 40% deținea firma franceză Total, 30% cea spaniolă Repsol și restul de 30% cea austriacă OMV, Total este operator.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.