Puţine sunt domeniile în care tandemul Iohannis-Orban acţionează divergent, iar unul dintre acestea este atitudinea faţă de Curtea Constituţională: dacă preşedintele şi-a autoimpus să nu facă niciun fel de comentarii pe marginea deciziilor CCR, oricât de scandaloase ar fi acestea, premierul s-a dovedit mult mai slobod la gură. Ceea ce, aşa cum urmează a se dovedi, nu e chiar aşa de greşit. Doar că, strict în privinţa sa, nu e suficient.

Premierul a lansat, în ultimele luni, acuzaţii contondente faţă de deciziile CCR care vizau măsurile de combatere a pandemiei Covid-19 şi perspectiva amânării alegerilor parlamentare. Poziţionările sale au stârnit stupoarea şi furia lui Valer Dorneanu, preşedintele CCR, care a revendicat respectul cuvenit pentru Curtea Constituţională şi a ameninţat că va sesiza Comisia de la Veneţia, Comisia Europeană şi alte organisme internaţionale.

Integral pe AdevărulComentarii

Cu AKM-ul, tovarăși! Pentru cei ce nu au făcut armata, este vorba despre modelul românesc de pistol automat Kalașnikov modernizat. Trage 600 de gloanțe pe minut și este eficace până la 300 de metri. În nemernicia sa, Ceaușescu a ordonat să se tragă în țăranii care refuzau colectivizarea. Mai clement, Orbetele cu mandolină chinuită de lipsa talentului, va trage doar în judecătorii constituționali, care, din motive obiective, ecce muuult mai puțâni...

29 octombrie 2020 12:00

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.